Duyurular

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezimiz aşağıdaki eylem kararlarını almışlardır. İlgili kararlar ve başvuru dilekçeleri sayfamızın sağ tarafında dosya indirme Panosu bölümündedir.

 1-Serbest Kıyafet Eylem Kararı,

2-Mesai Saatleri Dışındaki Angarya Görevleri Yerine Getirmeme Eylem Kararı,

3-Tam Gün Eğitim Yapan Okullarda Öğle Arası Nöbet Tutmama Eylem Karar,

4-Öğrencilerin Özel Servis veya Taşımalı Eğitim Kapsamında Taşıma Servisi İle Geldikleri Okullarda Nöbetçi Öğretmenlere Servislerle İlgili Angarya Görevleri Yerine Getirmeme Eylem Kararı,

5- Haftada Birden Fazla Nöbet Görevi Verilen Üyelerimizin İlk Nöbetten Sonraki Nöbet Görevlerini Yerine Getirmeme Eylem Kararı


Sakarya Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends
Sponsorlarımız
Başarı değil yandaşlık ödüllendiriliyor

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Düzlü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetici atama yönetmeliğiyle ilgili açıklama yaptı. Sendikamıza sunumu yapılan ve kamuoyuna da sızdırılan taslak metinde olmadığı halde mülakatın getirildiği ve yazılı sınavın atama etkisinin yüzde 80'den yüzde 50'ye düşürüldüğünü belirten Düzlü, “Böylelikle yönetici atamalarında liyakat ve kariyerin yerlerde sürüneceğini düşünüyoruz."dedi.

ÖDÜL ALANLARIN LİSTESİ

MEB, 2754 Sayılı Tebliğler Dergisi’nde 2019’da ödül alanların listesini yayınlamıştı. Listeyi incelediğimizde ödül alanların %68,9’unun malum sendikanın üyeleri olduğu arsızlığını tespit etmiştik. Hatta o zaman yaptığımız basın açıklamasında “MEB’de Ödülleri Kim Dağıtıyor?” diye sormuş ve Bakanlığın ödül verme işini bir sendikaya ihale ettiğine vurgu yapmıştık. Şimdi ise yayınlanan yönetmelikte, yönetici atamaya esas puanın %30’unu oluşturacak olan değerlendirme formunda, son 4 yılda alınan ödüllerin puan karşılığı olacağı ifade ediliyor. Yani, başarı değil, yandaşlık bir kez daha ödüllendiriliyor. Acaba bu tasarrufun arkasında da “sendika ve STK’ların” istek ve dayatmaları mı yatıyor?

LİYAKAT ESAS ALINSIN

Velhasıl; Liyakatin esas alınması yolunda atılan adımları destekliyoruz, ancak eğitim çalışanlarının hakkaniyetin tam anlamıyla tesis edilmesi doğrultusunda daha cesaretli bir duruş beklediğini de özellikle vurgulamak istiyoruz. Unutmayalım, 2023 Vizyonu, liyakat ve ehliyeti esas alan ve adalet zemininde yürüyen bir anlayışla hayat bulacaktır” dedi.

 




Okunma Sayısı: 676


3.146.221.204








DİĞER HABERLER

Sakarya Türk Eğitim Sen Şubesi

© Copyright 2021  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi


Top